duminică, 21 noiembrie 2010

„Las’că s-o trece şi fără mine…”

 De ce la o adică eu pot să merg la vot pe 28 noiembrie, iar ceilalți nu pot?  De ce majoritatea pe care îi întreb despre noțini ca incluziune socială și opțiuni politice, știu doar să strângă cu indiferență la superlativ din umeri, și să afirme obraznic : ”Lască s-a trece și fără de mine”.
Și cine spun aceste cuvinte? Tot tinerii - studenți, masteranzi, sau lucrători deja. Cei care, după spusele tuturor, sunt viitorul țării, cei care vor ”schimba” ceva în Țărișoara de pe râul Bâc.  

 Aha, așteaptă! Pe rețelele de socializare, ce numai nu vezi - o multitudine de poze nud, de comentarii lipsite de sens, de genul :”Vai, ce frumos/oasă mai ești! Cât de minunat arăți... ș.a.m.d” Rar, și la persoane alese mai întâlnești trimiteri la știri, la evenimente majore, sau mai vezi și câte un statut rătăcit și rușinos, cu capul plecat ”Hai, mai tineret la vot pe 28!”
Am certitudinea că mai toți, cu excepția a o treime din cei care au profil (sau chiar și mai multe), pe una din rețelele de socializare - Facebook, Odnoklassniki ș.a, intuiesc că au oportunitatea unică de a transmite ceva mai cu folos decât poze, statuturi de 2 bani sau/și  trimiteri la manele sau liciri bizare.
Iată câteva dintre milioanele de  exemple de acest gen: 

1.     1.   Daka dragoste nu este...nu mai bine sa ma apuk eu de carte???
2.    2. oglinda oglinjoara cine-i cea mai frumoasa din tzara???.....:D:D:D
3   3.Уважаимые ДРУЗЯ!....кто знает онекдоты нопишите пожалуйсто на статус .......принимаю руские-молдавские онекдоты пишите будет интересно плизззззззззззззззз   
4.    4.  Cit dureaza orgasmul la porci???
Și unde mai pui că astea nu sunt toate perlele culese de prin internet. Așa statuturi sunt schimbate de către utilizatori cu viteza luminiii. Ei nu au timp să acceseze un site cu știri, să privească televizorul măcar la orele 20:00. Unii nici nu știu măcar cine sunt candidații la alegeri. Și noi mai nutrim ”deșartele” speranțe că la 28 noiembrie și ei vor hotărî totuși ceva.  

 De ce acești utilizatori nu își folosesc ingeniozitatea acută pentru a inventa spre distribuire niște statuturi de genul: ”Hai, măi, dacă ții la mine, cu mine pe 28 la vot!” sau ”Dacă ma crezi frumoasă, dute și votează”
Așteaptă, cucoane! Ei mai bine vor merge să facă nu știu a câta fotosesie la un fotograf ”ilustru”, pentru nu știu câți euro, decât să pună mintea în mișcare pentru așa ceva.
Iată acum, vine rândul și pentru întrebarea logică - de ce, vasăzică, acești tineri au mereu timp în exces, pe care pot să-l piardă fiind mereu online,  iar la vot nu vor să meargă. Și nu că nu au de unde se informa sau că nu au pentru cine opta! Ei au alte preocupări, cu mult mai ponderabile după ei, cu mult mai importante. Iată de ce, pe 28 niembrie, vom vota tot noi, cei care știm ce e cu țara asta, și știm cu Cine și Pentru ce vom vota.
Las’ca o să treacă și fără dânșii! Nu avem cum să îi schimbăm...

4 comentarii:

  1. fiecare vot contează ;) nu uita de aceasta... trebu totuşi noi să-i îndrumăm şi îndemnăm să meargă la vot! votul tău - votul spre viitor!

    RăspundețiȘtergere
  2. ceva propuneri concrete? cum sa-i indemnam mai productiv? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă n-au mai fost îndemnaţi şi în această campanie electorală ... Ştii, cred că schimbarea trebuie să vină din interiorul fiecăruia. Oare nu ne-am săturat să fim numiţi "popor mioritic"?...

    RăspundețiȘtergere
  4. pai, chiar sunt de acord, insa, aceasta schimbare nu este posibila atata timp cat NOI nu vrm ca ea sa se produca...

    RăspundețiȘtergere